Ska du rymdforska? Hyr ett kontor!

Rymdforskning kan vara ganska utrymmeskrävande, och för att få plats med alla modeller, skisser, apparaturer och liknande som kan vara till nytta kan du hyra kontor istället för att använda ditt eget hem som kan vara bättre lämpat för dig, din partner och dina barn att kunna leva vardagslivet i.

Varför behövs ett kontor för rymdforskning?

Föreställ dig att jobba på NASA. Du glider in med en kopp kaffe med en piké med NASA-emblemet på. Solen skiner, det är 30 grader varmt och du befinner dig i Cape Canaveral, Florida, USA, då vill du helst ha ett kontor som gärna är fyllt med AC, kaffemaskin och så vidare. Hyra kontor är något som många privatpersoner och företag gör istället för att köpa loss lokalen. Det kan helt enkelt vara mer lönsamt och dessutom mindre tidskrävande att göra så. Dessutom kan du i ett eget kontor lättare samla månstenar än om du skulle behöva dela med andra.

Vem kan bli rymdforskare?

Forskare är ingen skyddad titel på så sätt, däremot är till exempel professorer något som man endast kan titulera sig om man uppnått vissa akademiska framsteg. Elon Musk är en entreprenör och ingenjör som kan kalla sig rymdforskare då hans företag SpaceX sysslar med idén att kolonisera Mars och all omkringliggande verksamhet. Elon Musk har tillräckligt med kapital för att inte behöva hyra kontor, men kanske är du inte miljonär ännu. Dock kan du få mer pengar över om du hyr ett kontor istället för att köpa loss det, och på så sätt kan bedriva din rymdforskning på ett ändamålsenligt sätt.

Hur blir man bra på rymdforskning?

Rymdforskare bör kunna grundläggande men gärna avancerad matematik, fysik, teknik och i viss mån kemi. Det är de huvudsakliga disciplinerna som man bör ha en gedigen kunskap inom och kunna navigera inom. Christer Fuglesang bedrev studier i partikelfysik och var mycket bra på matematik.

Leave a Reply